Annons:
Etikettmode-smink
Läst 7102 ggr
Liss
2009-02-12 04:49

Makeup vår och sommar 2009

Kort om makeupmodet för vår och sommar.

Nyckelordet för makeup i vår och sommar är, _Naturligt. _En naturlig lyster för hyn och naturliga läppar. Det ska inte se överspacklat ut och inga ränder vid hakan. Så de gäller att hitta rätt färg på foundation. Där imot ska ögonen vara välmarkerade och mörka.

_Ögon:
_I vår/sommar är sminket lite höstinspirerat kan man säga. Man ska allra helst ha sotade ögon med mycket chokladbrunt och svart eller svart och mörkt grått.
De ska vara välmarkerat runt ögonen med svart kajal och mycket rock n roll inspirerat.

_Mascara: _Ta först en ögonfranstång, böj längst in, flytta ut ett steg och böj igen, och en tredje gång och böj. Där igenom får du dig snygga fransar och där efter applicera svart mascara. Applicera så att fransarna vidgar ut sig över hela ögat, allra längst in, i mitten och längst ut. Fransarna ska inte se ut som spindelben.

ist2_2617714-mascara-in-silver-tube.jpg

_Foundation: _Hyn är i fokus och ska framhävas på bästa vis. När de gäller foundation så är naturligt, ordet vi söker. Hyn är väldigt viktig och det finns många bra produkter nu, för att hitta den naturliga looken, som förbättrar våra drag. De viktiga är att hitta rätt ton för din hy, så man inte får en stor skillnad mellan hals och ansikte. Har man inte rätt ton så ser de heller inte naturligt ut.
Testa ute i dagsljus.
Har man fräknar ska man inte täcka dem, eftersom de naturliga är att dem syns.

Något som är lite nyare, och mer naturligt, är mineralmakeup.

_Rouge: _När de gäller rouge så ta bara på kinderna, även inom rouge ska de vara naturligt, bara så man ser lite väderbiten ut. Lite lätt rosa krämrouge duttat på högsta punkten av kinderna.
Fartränder i starkt rött, över hela kinden, är ett big no, no.

_Läppglans: _Det ska vara transpärrant eller lite svagt rött eller rosa, så de bara ser ut som man slickat läpparna. Inga glossiga läppar som ser ut att vara neddrypta av läppglansen. Har man starkt markerade ögon ska man inte ha läpparna lika starka.

ist2_5132921-lipstick-on-your-collar.jpg

_Rosa: _En färg som är inne i vår och sommar är rosa. Ha gärna rosa ögonskugga bland allt de svarta och lite lätt rosa läppar. Applicera lite sött rosa på kinderna i stället för de starka röda.

Annars är det bara fantasin som sätter gränserna för makeup. Testa och prova olika saker. Färger är aldrig fel inom ögonskuggans värld. Se vad som passar just dig.
Starka färger som grön, blå, cerise och så vidare är väldigt inne inom modevärlden just nu, testa de även på ögonen och se om de känns bra. De ska inte se ut som man blivit slagen gul och blå, utan man får ha lite känsla för det, men gör man de till något kul och får till snitsen kan de inte bli annat än bra.

Kom ihåg, rengöring är viktigt det också. Rengör alltid ansiktet i slutet av dagen.

Lycka till!

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

Annons:
gullenos
2009-02-15 19:25
#1

Haha ROSA <3 ;) Bra artikel!

TerriZue
2009-02-17 11:57
#2

Hääärlig med rosa! :D Dags att börja fokusera lite mer på make-upen kanske… brukar bara kasta på mig lite mascara eller liknande men skulle tycka att det var kul med lite mer. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Jojaton
2009-02-28 12:59
#3

Jättebra! Jag försöker att hålla mig ganska naturlig när det gäller smink, så det här passar mig! Vilken tur att man har redan har en rosa rouge också!

Johanna - Instagram

[Wera]
2009-03-01 13:56
#4

Ska ta och köpa mig en fransböjare! :) Bra artikel.

Luminor
2009-03-01 19:35
#5

ja jag holler med det är en bra artikel

Liss
2009-03-03 03:02
#6

Tack så jätte mycketGlad

Liss - Moderator @ Bodyart.iFokus ☆

Annons:
Upp till toppen
Annons: