Mode - smink

Sotade ögon

2009-02-12 05:04 #0 av: Liss

Smokey eyes har varit inne länge och de finns inga tecken på att just den trenden kommer att dö. Här kommer jag visa step-by-step instruktioner om hur du får perfekt sotade ögon.

 

Nyckeln till de perfekta sotade ögonen är ordentligt suddat. Du vill vara säker på att färgerna är blandade tillsammans felfritt. Också är de viktigt att matcha ljusa bas färger med rika mörka färger. Fina mixar är: Mjuk guld bas med djup lila uppe på, champagne bas med ljus blå och persika bas med grön nyans.


Smudgebrush

 

Svårhetsgrad: Enkelt

Tid: 5 minuter

Här är hur:

 

 1. Förbered ögonlocken. Nyckeln till att få ögonskuggan från att kladda och fastna i en rand, efter dagens strapatser, är att hålla ögonlocken oljefria. För att göra detta starta med en ögonskuggsbas (också kallad primer). Jag själv gillar oriflames primer.
 2. Applicera eyeliner (kajal). Om du går för en typisk svart, brun eller grå smoky eye, applicera kajal i en av dem färgerna över den övre franslinjen. Gör linjen tjockare i mitten av ögat. Om ditt val är ett skimrande tonat öga (violet gör ett underbart smoky eye), linjera ögonen med en lila, blå eller djup grön kajal.
 3. Sudda färg under underfransarna. För färg på undersidan vill du ha en ljusare kajal. Nyckeln är att sudda det. Du kan också applicera lite av ögonskuggan för att få full sot effekt.
 4. Applicera ljus bas färg. Igen, nyckeln till ett sotad öga är att matcha en ljus bas med en mörkare nyans. Jag föredrar en bra krämig färg för min bas. Svep en ljus, skimrande ögonskugga över ögonlocken ända upp till ögonbrynen. En bra färg är Pearl.
 5. Blanda in en mörkare färg, men håll den färgen under ögongloblinjen. Nu när du har basen och eyelinern på, är de dags att få till den sotade effekten. Du behöver en mörkare ögonskugga. Använd dig av en ögonskuggsborste, blanda in färgen och starta på din franslinje. Blanda ihop ordentligt med eyelinern så den försvinner in i skuggan. Stanna med färgen straxt under ögongloblinjen.
 6. Dubbelkolla ditt arbete. Var säker på att dina ögon matchar och använd dig av en tops om de behövs.
 7. Se till att ha ljus ögonskugga i ögonvrån. Den ljusaste ögonskuggan ska appliceras längst in i ögonvrån för att öppna upp ögat.
 8. Avsluta med några lager av en bra volym mascara. Elle´s skribent säger att den bästa volym mascaran är Loreal paris volume shocking mascara.

Tips:

 1. Kom ihåg att hålla läpparna nakna. När du applicerar stark make-up fokusera antingen på ögonen eller läpparna, aldrig både och. (Tänk på Angelina Jolie, hon har antingen komplement för hennes stora ögon eller hennes stora läppar. Aldrig båda.)
 2. För något roligare, använd blå eller lila mascara. De kommer få blåa ögon att poppa!
 3. Eyeliner (kajal) behöver inte komma i pennform. Du kan också blöta ner en borste och stoppa ner i en ögonskugga som passar och sedan använda som eyeliner.
 4. Den här säsongen kan du gå för blå eller lila sotade ögon i stället. Även guldbrun eller någon annan livfull färg det här året.

Vad du behöver:

 • Ögon primer (du behöver det inte men de är bra för att hålla färgen på plats)
 • 2 ögonskuggor: En ljus och en mörkare. (går med 3 också)
 • Eyeliner (kajal)
 • Make-up borstar
 • Mascara

 

De var det enklaste sättet att göra Smokey eye, du kan också göra med två mörkare färger och blanda ihop på ett snyggt sätt, men med den ljusa som bas.
Till exempel chokladbrunt och svart -Då tar du den ljusa som bas, som vanligt. Tar den bruna längst in och den svarta längst ut på ögat. Blanda ihop den på ett snyggt sätt och sudda ut skarpa linjer mellan de bruna och svarta.

Lycka till!

Anmäl
2009-02-13 12:47 #1 av: Fiona

Har alltid funderat på hur man får till det snyggt, men nu så börjar det klarna Glad

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-02-13 23:59 #2 av: TerriZue

Ska defenitivt testas, har alltid velat lära mig göra sotade ögon. :)

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

Anmäl
2009-02-14 14:36 #3 av: Icaxon

Detta ska självklart testas! :P

Anmäl
2009-02-14 19:14 #4 av: Liss

Kul att ni testar:) Ni får gärna lägga in bilder på de senGlad

Anmäl
2009-02-15 20:09 #5 av: JohannaMax

Det är jättesnyggt! Jag var på kurs hos Make up store och fick sotade.

Lite träning och tom jag får till det utan att se ut som en misslyckad boxare!!

Mode & Skönhet.iFokus -sajten om mode, skönhet, smink. glitter & glamour!

Anmäl
2009-02-19 00:52 #6 av: Liss

#5 Hehe, kulGlad Ja de gäller att få in snittsen, annars blir de lätt tvättbjörnögon.

Anmäl
2009-02-28 00:56 #7 av: kitty

är detta optimalt att göra om man har mindre ögon, typ kattögon?

Anmäl
2009-02-28 02:28 #8 av: joooossan

Bra artikel :)

Anmäl
2009-03-25 17:47 #9 av: Fiona

här kommer en bild men man ser dock inte att det är två olika nyanser då dom var väldigt lika men la på en mörkare sen fast har inget kort på det. Haha ha överseende med att detta var första gången ;)

Jenny

Medarbetare på Mode & Skönhet iFokus - sajten om mode, skönhet, smink, glitter & glamour!

Kika gärna in på min blogg

Anmäl
2009-05-06 17:46 #10 av: emsems

en kanske puckad fråga.... jag brukar alltid ha eyeliner runt hela ögat. Kan man inte utöver detta bara köpa en "smokey eyes ögonskugga" och sätta runt? Behöver man verkligen allt detta?

Anmäl
2009-05-06 21:32 #11 av: KamillaB

Man kan göra sotade ögon på flera sätt. Eyeliner och smokey skugga funkar utmärkt det också!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.