2008-02-01 17:01 #0 av: Liss

Nyaste modet och "what to were" .. kika in och se vad ni tycker.


2008-02-04 Klassikern är tillbaka... och den ska vara röd!
Från att ha köpt flera nya it-väskor varje säsong så börjar stjärnorna satsa mer på klassiker. Chanels kviltade godbitar toppar listan. Den lyxar till tjejernas vardagsstilar och passar till det mesta. I vår är det färg som gäller och rött är helt moderätt. Storleken däremot spelar mindre roll, både stora och små funkar.

2008-02-04 Frejas fina smycken
"Top model"-Freja poserar inte bara för glammiga magasin. Hon skapar unika och populära smycken också. Bredvid modellkarriären skapar Freja finfina smycken för egna märket Paz, som betyder fred på spanska. 

2008-02-01 Sveriges bäst klädda!
Årets stiligaste fest sker i samband med att tidningen Elle utser Sveriges bäst klädda personer. Vi listar vinnarna, vann rätt personer?

Årets designer: Jonny Johansson för Acne, märket har precis firat 10-års jubileum så Elle har prickat rätt.
Årets bäst klädda man: Jonas Åkerlund, han står för det svarta och rockiga med dödskallen som favoritsymbol. Han bär skinnjackan, smala jeans och sina solglasögon.
Årets Bäst klädda kvinna: Marina Schiptjenkos strikta gallerilook med en mer teatralisk kostym, de är allt eller inget för henne.
Årets Bäst scen/fest-klädda: Sahara Hotnights, Fyra coola tjejer som bjuder rockpubliken på en show i dubbel bemärkelse. De syns ofta i svensk design och matchar gärna med vintagefynd.

2008-02-01 Guldkorn från Stockholms modevecka
Det har varit en intensiv modevecka där trenderna inför hösten 2008 visats. Under hösten är svart en självklar färg men till hösten ser vi mer och mer av kombinationen svartvitt. Och glöm inte detaljerna så som handskar i orange eller den stora svarta väskan.  

2008-02-01 Djärv Lars Wallin hyllades på modevecka
Lars Wallin föreställde sig en resa mellan olika stilar när han skapade kollektionen, något som förklarar till exempel den krokodilpräglade smokingjackan.
Nu hoppas han på nästa drömjobb. - Det vore ett hedervärt uppdrag att designa Victorias brudklänning. 

2008-01-30 Svart och brunt - årets färger
Visst kan det låta som om det ligger långt fram i tiden, men lite nyfikna är vi allt.
Färgskalan har självklart gått i klassiska höstfärger som svart, blått, brun, beige och nyanser av grå.
Men spännande inslag av färg syns i accentfärger som stark röd, gul, orange och lila som ger en härlig kontrast till annars mörka och dova färgskalor.

2008-01-29 Start för modets maktvecka
Klädkollektioner, kändisar och kindpussar - I går drog Stockholms modevecka i gång och alla var där, från designer och inköpare till press och kändisar. 

2008-01-28 Rekord för svensk klädexport
Svensk klädexport passerar för första gången 9-miljardersgränsen. Det är en 100-procentig ökning på tio år. 

2008-01-27 Modedesigner får idéer av ondska Modedesignern Åsa Bjärenäs inspireras av 90-talet och tortyr. "Det här är kläder för den som känner sig annorlunda", säger Åsa och förklarar att rullstolen, som hon sitter i, gör att man alltid känner sig annorlunda - även när det gäller kläder. Varumärket hon startat är flaming fiffy.

2008-01-26 Trendigt med graphic tees
Finns det något som slår kombinationen jeans och t-shirt? Nu finns det mängder med t-shirts som har roliga prints, något att sattsa på är texter både i vår och sommar.

2008-01-25 Det är dags för Disney!
Bland blommor och grafiska mönster finner man ett mer otippat tryck i modet - nämligen välkända ­seriefigurer. Disney inspirerar först och främst på t-shirts och smycken, men även på skönhetssidan. 

2008-01-23 Det ska vara rutigt i år
Det ska vara rutor på plaggen i vår. En av vårens stora trender är mönster i alla former, där man finner både prickigt och blommigt. Ett av de mest stilsäkra mönstren du inte får missa är rutor.

2008-01-22 Nu svänger modet ut igen
Från att ha varit det avancerade alternativet till stuprör under några säsonger har det utsvängda 70-talsstuket snabbspridits och blivit vårens look.
Hög midja, åtsmitande över höfterna och utsvängda ben, med eller utan pressveck. 

2008-01-22 Dita von Teese gör underkläder
Burlesque-drottningen och skräckrockaren Marilyn Mansons exfru, Dita von Teese, har slagit ihop sig med underklädeslabeln "Wonderbra" för ett samarbete. Von Teese har designat en limiterad underklädeskollektion som inspirerats av 40-talets burlesque-stil. 

2008-01-22 Sofi Fahrman gör veckotidning
Aftonbladet ger ut en veckotidning om mode och en modeportal under namnet Sofis Mode. Sofi Fahrman blir modechef på tidningen. Första numret av tidningen kommer den 28 januari. Anna Kult är redaktör. 

2008-01-21 Stil - enligt John Galliano
Brittiska designern John Galliano är inte direkt känd för att vara lågmäld och beige. På sin senaste visning i Paris förnekade han sig inte, utan klädde och sminkade modellerna som fångar, gycklare och rika köpemen. 

2008-01-21 Kirsten Dunst i svenska mönster Skådespelerskan är ny modell för märket Miu Miu. Lindsay Lohan och Maggie Gyllenhaal är hennes föregångare, men nu är det Kirsten Dunsts tur. 

2008-01-18 H&M inte välkommet på Champs Elysées
H&M har länge försökt öppna en butik på Paris allra kändaste gata, Champs Elysées, men mötts med motstånd. Många anser att modekedjan inte är tillräckligt fin för paradgatan.


DN,AB,M

Av: LisetteS

Datum för publicering

  • 2008-02-01