Mode

Mode i hemmet

2008-01-27 20:12 #0 av: Liss

Modets inblandning i designbranschen ger inspiration. Det är viktigt att ha en egen stil. Inrednings mode för våren 2008 är i stort sätt indelat i tre stora grupper – Rosarium, Cirkus och bibliotek.


Klargrönt, olika nyanser av rosa och varmt beigebrunt är en del av färgerna som blir populära i vår. De får gärna blandas med mönster som blommor, ränder och prickar.
Föredrar man den mer minimaliska stilen i sitt hem är även det något som är helt rätt nu. Tänk då stilrena möbler och detaljer i färger som svart, vitt och grått.


Modet i hemmet har dock fått tre starka grupper som förutsägs komma till våren.

Rosarium

Färger:
Djupröd, nypon, vildros, champagne, skiffer, betong, lindblom och klorofyll.

Tänkt dig ett rosarium - vi tar alltså in trädgården in till vardagsrummet. Om du har en lägenhet är det bara att odla på balkongen eller på fönsterbläcket. Vilstolar och vinglas får lika mycket utrymme som knäskydd och trädgårdsredskap. Betongen, som under några år varit flitigt förekommande i trädgårdarna, har nu tagit steget över tröskeln. Krukor och urnor i betong eller bertongliknande material hetsar fantasin.

Flickigt och romantiskt, eller shabby chic som det också kan kallas, är en av trenderna som slår stort. Stilen är spetstyger, rosa och vita kulörer med mjuka former.

Rosa kommer verkligen att bli en stark accentfärg som slår igenom stort i vår, både rosorna och färgen har blivit populära i inredningssammanhang. Det kommer att passa bra till betong- och skiffer detaljerna.

Cirkus

Färger:
Syragult, dalablå, eld, viol, blekblå, gräs, klarröd och guld.

Cirkustemat står för de lekfulla och personliga. De ska synas att människor bor i bostaden. Möbler och prylar får gärna ha flera funktioner till lust och nytta. Slagstolen är given.

Bibliotek

 

 

 

 

 

 

 

Färger: Marmorerat, biljardgrön, läder, purpur, bläck, papper, oxblod och mässing.

Biblioteket står för de ombonade. De ska vara tjocka många mattor med tunga sammetsgardiner i murriga färger och givetvis, som i alla bibliotek, massor av böcker.
De ska vara personligt och du kan gärna ha dina semestersouvenirer framme.

Mult ikulti används även i inredningssammanhang. Här återfinns de röda tonerna, mörka träslag och guld. Det är tillåtet att vara lite religiös och smycka med madonnabilder, Buddhafigurer och träkors. Inspirationen hämtas från Asien och Afrika


Det finns mer;
Även om det är tre starka riktlinjer, finns det mer att säga om inredningsmodet.
Fortfarande är det välmatat av svart, vitt, grått och silver. Svarta möbler i skenet av en lika svart kristallkrona med svarta genomskinliga prismor är helt rätt. Silverfärgade dekorationsrosor och stora kandelabrar. Även höstens modetrend med stansade gardiner, dukar, fruktskålar och lampor finns kvar.

 

 

 

 

 


 

 

 

En del kanske väljer att köra temat fullt ut och använder enbart grå toner, men det är också populärt med accentfärger i exempelvis lila, vinrött eller orange. Alltså rätt starka färger, tänk bara på att i stället för en helt vit vägg med t ex en lila fondvägg, kan du välja en vägg som går i samma nyanser -så de inte blir så platt. En grå inredning lockar automatiskt till överflöd i stenar och aluminium.


Ljusinredning
slår på stort det här året och att inreda med olika lampor, lyktor, ljus, kandelabrar och ljusstakar kan inte slå fel. Det ska vara mycket och stort, lyktorna placeras på golvet. Lamporna kan vara av tyg med prismor, kristallkronor och pärlor på snören.

Textrend
På prylar och kuddar är text trendigt, stora och små bokstäver i överflöd. Att sätta dit texten på väggen med lite färg är ett stort plus, glöm inte bokstäver på porslinet också.

Miljövänligt
Klimathotet har även ökat miljötänkandet i inredningen. Lika väl som du slänger tidningen i pappersinsamlingen, kan du göra ditt hem mera miljövänligt också. Leta istället efter färgprodukter som är gjorda av trä och plantolja, hartser, örtextrakt, mineral och växtpgiment, förtunningsmedel gjorda på citron och honungsvax. Nyttiga val är till exempel färg som är baserad på mjölkproteinet kasein och tapeter som är producerade av färger som är ogiftiga. Fråga i affären!
De handlar mycket om naturmaterial, naturliga färger som beige, brunt och gråsvart.

Dagens hem ska också ge plats för modern teknik såsom tv, dator och ljudanläggningar. Cd - och dvd-ställ kan vara riktiga inredningsdetaljer.

Inredningen ska som sagt vara personlig och vittna om ett intressant liv. Resor kan ge dig god inspiration.

Så blanda bäst du vill med dem olika stilarna och tillägg en hel del utav dig själv, så kommer du gå med framgång.


Här kan du byta tyg på din Ikea soffa om den känns gammal eller omodern.

Dyra möbler billigt! - gå in och fynda

Av: LisetteS

Datum för publicering

  • 2008-01-27
Anmäl
2008-01-27 20:17 #1 av: __iE

Va bra artiklen blev ! :D *tummen upp*

Anmäl
2008-01-27 20:19 #2 av: Liss

Tack tack, bugar och bockar;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.