Mode

Tatueringar

2007-11-02 00:05 #0 av: Liss

Tatuering har funnits i tusentals år i många kulturer runt om världen. Efter att de tidigare, europeiska kulturerna övergått i kristendom var det i västvärlden nästan uteslutande sjömän och kriminella som bar tatueringar till dess att det åter blev ett mode på 1980-talet.

Den mest spridda formen av tatuering är den som utvecklades i Polynesien, upptäcktes av James Cooks expeditioner och spreds över världen med sjömän.

Att tatuera sig innebär ett ställningstagande, eftersom man gör ett mer eller mindre synligt, permanent ingrepp i ens hud. Till trots mot vad många tror är det inte olagligt att tatuera sig på händer, hals och i ansiktet. Däremot har många seriösa tatuerare en policy som säger att de inte tatuerar just händer, hals och ansikte, men detta släpper mer och mer ju mer kroppsmodifieringsaspekterna justeras med hur dagens samhälle utvecklas. Något som dem även brukar hålla på är att inte tatuera nazistiska symboler, satanistiska bilder eller texter och bilder som representerar droger.
Att vara tatuerad idag är mer accepterat än någonsin. Vi har även fått möjligheten att se hur tatueringsindustrin ser ut idag, tack vare TV-program som Miami Ink och LA Ink. Varje år hålls också en mässa som heter Tattoo Expo i Stockholm. Mässor finns också i Göteborg, Malmö och Norrköping. Andra mässor hålls också runt om i världen.


Vad händer när du kommer dit?

När ni har valt både design och pris kommer artisten att förbereda för tatueringen. Först måste artisten jobba på tatueringen, rita upp den, många gör det på papper först, andra direkt på frihand. Sen kommer artisten att tvätta området du ska tatuera med antingen alkohol eller nåt antiseptiskt medel och sen kladda in dig med ett deo-stick.

Efter detta så sätter artisten karbon papperet på din hud. När det lyfts bort, ta-da! Din design sitter där! Artisten kommer förmodligen att låta dig titta dig i spegeln, för att vara säker på storlek, plats och hur det ser ut i allmänhet.
Ett gott råd är att äta ca 1-2 timmar före, och helst ta med dig lite juice, druvsocker eller annan näring. Slappna av och ta det bara lugnt....

Bzzzzzttttt... Artisten startar maskinen, doppar nålen i bläcket, börjar röra den mot din hud! Aaaaaahhhhhh! Kommer det att göra ont? Bit ihop tänderna, håll ut, men vänta. Den mesta smärtan kommer att försvinna på ett par minuter.

Försök att bara ta det lugnt och andas djupt. En del människor försöker att distrahera sig själva genom att prata med artisten. Medan en del av dem gärna pratar, så vill andra istället koncentrera sig på deras jobb. Det är ju trots allt deras jobb, deras inkomst och rykte som står på spel när de tatuerar dig.

De flesta människor kan sitta i över en timme men om du känner dig illa till mods, fråga bara om ni kan ta en kort rast. Känner du dig vimsig, ät lite godis, eller drick något.


Gör det ont?

Det här är den första frågan som dom flesta ställer, svaret är JA. Att få huden punkterad gör ont. Men frågan du vill veta är ju "Hur ont gör det och klarar jag av det"? Det är egentligen inte så farligt som man kan tro. Smärtan får du utav mängden nålar som penetrerar ditt skinn väldigt snabbt. Den här känslan, känns däremot inte som den känslan man får när man tar sprutor. Den känns mer som en konstant vibration. Du kommer att bli förundrad över hur fort kroppen producerar endorfin(smärtstillande), vilket dämpar smärtan en hel del.

Smärtan varierar också kraftigt beroende på var på kroppen du lägger tatueringen. Det gör ondare på ställen där man har lite underhudsfett och nära ben, typ Nyckelben, Ankeln, etc. Det är även skillnad på mängden nålar som används. Personligen tycker jag att det känns mest när man gör konturerna, medan det nästan inte känns alls när man skuggar tatueringen. Vissa säger också att vid naveln, på skuldran och ryggraden gör de som mest ont.

Kom också ihåg att inte dricka alkohol eller ta några droger mot smärta innan du tatuerar dig! Både Aspirin, Alvedon och alkohol förtunnar blodet och gynnar blodflödet så du kommer att blöda mycket mer.


Vilken typ av tatueringar tänker du på när du tänker på tatueringar?

Tänker du på ankare, rosor, eller dödskallar? Medan dessa traditionella bilder fortfarande är tillgängliga, så kommer du att bli gladeligen överraskad över dagens valmöjligheter.

Det finns två typer av tatueringar: Flash, och Custom. Som du kanske kan tänka dig, betyder Custom en design som du tar med dig, ett eget motiv som sedan tatueraren ritar upp. Flash är där emot en bild som finns på väggen, eller i någon pärm hos tatueraren. Det viktiga att komma ihåg är att du *inte* är tvingad att välja från vägg eller pärm, du är inte begränsad till ankare, ros eller dödskalle.

Här är en del av tatuerings stilar som finns:

TRIBAL:
Vanligtvis tjocka svarta linjer, enkla mönster, Oftast gjort med endast svart färg. Man kan även väva in en inlagd pärla eller ros etc. 
Tribal art 
KELTISKT:
Snygga, invecklade "knutar". Oftast också gjorda i endast svart färg.
celtic art

ORIENTALISKT
:
Orientaliska bilder (carp, moln, drakar) med mycket Japanskt inflytande
Dragon Vector Illustration
PORTRÄTT:
Bilder tagna från foton, bäst gjorda av någon som kan producera realistiska fotografiska bilder. Oftast gjort i svart & grått. Med en bra artist kan du få i stort sett vilken bild du vill. Bra artister kan producera porträtt, vildmarksliv, psykedeliska och biomekaniska stilar med imponerande resultat.
Ditt mål är att hitta en artist som bäst gör den design som du vill ha. 
art nouveau girl

Alla tycker om att titta på en snygg tatuering. Visa den! Men om du vill att den ska se bra ut en lång tid, så måste du ta bra hand om den de närmaste veckorna. En ny tatuering är ju egentligen ett sår, och behöver rätt behandling för att läka riktigt, speciellt om du vill att den ska behålla den där "nygaddade" stilen så länge som möjligt.

Så här kommer en del tips på hur du ska ta hand om den:

Din tatuerare ska lägga ett bandage på tatueringen innan du lämnar studion. Behåll den bandagerad i minst 6 timmar, och inte mer än 12 timmar. Efter att du tagit av bandaget (att badda bandaget hjälper det att lossna bättre) Bandagera inte igen- bakterier älskar varma, mörka platser, och din tatuering vill andas. Direkt efter du tagit bort bandaget, tvätta lite lätt med vatten och lite tvål. Skölj och torka torrt, försiktigt. Dem kan även använda plastfilm i stället för bandage.  

Stryk sen på ett tunt lager Helosan salva (finns på apoteket, receptfritt) på hela tatueringen. Stryk på ett nytt lager varje 3-5 timmar. Fortsätt behandlingen i minst 7 dagar, gärna längre. Din tatuering är mest sårbar dom första veckorna och det gör inget att vara försiktig.
Använd inte vaselin. Det har inga helande effekter, det kommer bara att orsaka en mindre blank tatuering. Bli inte orolig för att din artist använde Vaselin, Han/hon gjorde det för att hålla skinnet mjukt och fuktigt under tiden man tatuerar.

Ingen solning på tatueringen i minst två veckor.
Fem minuters direkt solning på någon design är för mycket. Håll den nya tatueringen täckt. En läkande tatuering kan reagera häftigt på att utsättas för sol.

Undvik att blöta tatueringen i minst två veckor.
Inget simmande, inget bad. Ta endast korta duschar.

Peta aldrig direkt på tatueringen.
Att peta kan orsaka skador. Färglösa prickar kan uppstå i en design där en bit av rugan har petas bort. Läkningstiden kommer också att bli längre. Kom ihåg att dem flesta tatuerings studios lämnar inte garantier efter att du lämnar studion. Professionella tatueringar är gjorda under dom bästa förutsättningarna.

Hur gammal bör man vara då, för att tatuera sig? Dem flesta ställen som är seriösa har 18 års gräns. Men de finns dem som har undantaget att ha åldern 16 år med målsman. Mitt råd är att vänta och gå till en seriös om du är minderårig.
Om du blir gravid eller ökar i vikt behöver du inte vara allt för orolig. Huden är elastisk så din tatuering påverkas inte nämnvärt. Vid stora bristningar kan din tatuering förändras, men de går oftast att rätta till.

De är du som ansvarar för hur tatueringen behandlas. Och tänk efter innan, den kommer sitta där resten av ditt liv.

 

Relaterade länkar

Av: Lis1

Datum för publicering

  • 2007-11-01
Anmäl
2007-11-02 00:06 #1 av: KamillaB

Jätte fint!!!

Anmäl
2007-11-02 00:23 #2 av: Hera

Vad bra artikel :) Här kommer en av mina tattar, den jag har i svanken. Den är gjort på frihand av tatueraren.

Han en på armen också, men den har jag ingen bild på , den är blackwork eller tribal (vet inte skillnaden)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-02 00:24 #3 av: Hera

Verka inte som att jag kan lägga in bilden just nu :(

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-02 00:27 #4 av: Liss

Bilden då Hera?;D

blackwork är helt enkelt de som är enbart med svart färg.. Tror att tribaler faller in under de med om dem bara är svarta.

Anmäl
2007-11-02 00:28 #5 av: Hera

Bilden kommer ju inte med bläää :D

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-02 00:29 #6 av: Hera

Den på armen är helt svart. Men hur ser en tribal ut då? Om det är en svart? vad är skillnaden ? :D

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-02 00:36 #7 av: Beafer

åååh, vad jag vill tatuera mej nuuuuuu!

Anmäl
2007-11-02 00:38 #8 av: Liss

Kolla i artikeln.. de är en tribal.. tribaler är ju oftast enkla mönster.. om dom är helt svarta faller dem under blackwork och har dem tex en pärla invävt i en färg blir de enbart tribal. De är så jag har uppfattat de iaf. Om du söker på google på blackwork tattoos så får du fram massa tatueringar som är enbart svarta.

Anmäl
2007-11-02 00:48 #9 av: Karkkainen

Jätte bra artikel!

Anmäl
2007-11-02 01:03 #10 av: SaraC

Vad bra det blev Lisette :)

Jag kan visa en av mina (igen) Den är självklart custom made ;)

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-02 01:05 #11 av: SaraC

En på armen, dålig bild tyvärr. Vet inte varför det är så svårt att fotografera just en arm på nära håll ;)

 

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2007-11-02 09:48 #12 av: Tezza

Tack för en bra och intressant artikel!

Anmäl
2007-11-02 11:15 #13 av: huldisen

Bra artikel. Occh vad man längtar tills man får göra en ;O

Anmäl
2007-11-02 11:16 #14 av: KamillaB

Vad vill du göra i så fall? Jag funderar också på en.. men får se.

Anmäl
2007-11-02 14:37 #15 av: Hera

Ser ni min tatte nu?

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-02 14:38 #16 av: Hera

Men för tusan, varför kan inte kjag lägga in bilder här inne? Och jag kan inte gå in och ändra det jag skrivit heller. Blir så iiirriiii

Om ngn vill kan man se min tatte på min sida i mitt foto album.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-20 01:08 #17 av: Hera

....

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-20 01:09 #18 av: KamillaB

Kan du fortfarande inte lägga in bilder Hera?

Anmäl
2007-11-20 01:11 #19 av: Hera

nej, försökte precis :(

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-20 01:23 #20 av: Liss

hum, är de den du har på ryggen??

Anmäl
2007-11-20 01:28 #21 av: Hera

japp

 

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-20 01:30 #22 av: Liss

kan du ge mig den över msn igen.. har inte kvar den. se om de funkar för mig?

Anmäl
2007-11-20 01:35 #23 av: Liss

försöker jag med.. heras tatto :)

Anmäl
2007-11-20 01:36 #24 av: Hera

Tack lis1 :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-20 09:29 #25 av: LinneaG

Åhhh va sugen ja blir! Har pratat tatueringar hela dagarna på jobbet! Vill ha en i svanken men vet inte vad.

Anmäl
2007-11-20 09:33 #26 av: KamillaB

#25 Det vill jag med :) Men kan absolut inte komma på vad.. Ochdet är ju något man verkligen vill vara säker på..

Anmäl
2007-11-23 00:16 #27 av: Liss

Jo, man borde tänka både en och två ggr:)

Anmäl
2007-11-23 17:20 #28 av: amsson

ett litet tips!

Istället för Helosan var 3-5 timme kan man använda Bepanthen salva (finns på apoteket) den behöver man bara smörja med 3ggr/dag. jag tycker personligen den var bättre då den håller sig längre. dock lite trögare konsistens så den kan vara lite smetigare att smörja med.

Anmäl
2007-11-23 17:25 #29 av: Hera

amsson; Jag smörjde helosan 3 gånger om dagen. Det var inte jobbigt. Man ska inte ha för feta saker då det kan fördröja läkandet samt ge en plitor.

Känner inte till Bepanthen. Så innan man använder dig av det ska man nog fråga tatueraren om denne tycker det är bra.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-23 20:57 #30 av: Liss

Jag vet inte vad bepanthen är, men är de något liknande vaselin så är de INTE okej:)
Och som Hera säger, fråga först innan man använder något utanför ens vetande.

Anmäl
2007-11-24 00:00 #31 av: Tezza

Nu har jag äntligen beställt tid, så den 3 december blir det tatuering, troligtvis 2:) Längtar......lite nervös oxå;)

Det blir en på underarmen och en på foten/ankeln.

Anmäl
2007-11-24 00:17 #32 av: Liss

Lycka till Tezza, de kommer gå skit bra:) Om du inte har låg smärttröskel kommer de gå som på räls..

jag väntar fortfarande på att ha råd till alla mina fjärilar jag vill ha:)

Anmäl
2007-11-24 02:17 #33 av: Tezza

#32 Tack! Nä då låg smärttröskel ska jag inte ha så det går nog bra:)

Anmäl
2007-11-24 20:18 #34 av: Liss

Ja dåså, du kommer inte känna nått efter ett tag iaf. :)

Anmäl
2007-11-25 22:05 #35 av: Liss

Måste få fråga er här inne.. vad tycker ni om tattoon på bilden? De är alltså den jag redan har på ryggen.. men ja ni ser jag att jag gjort i paint. Under de där är de egentligen ying o yang.. ångrar mig mycket för just de.. så.. ser de okej ut? Ecko är min hund om någon undrar.

Svårt att ändra något sånt..

Anmäl
2007-11-25 22:07 #36 av: __iE

menar du att du ska ha din hund där istället för ying yang ?

Anmäl
2007-11-25 22:48 #37 av: amsson

# 29 det var min tatuerare som rekomenderade den salavn starkt. han sa att det gick bra med helosan, men bepathen var bättre enligt han

Anmäl
2007-11-25 22:55 #38 av: Zandra---83

Jag vill nu få iunsperation till en ny tatuering, men jag har inte en aning om vad det ska vara mer än den ska gå runt ankel som en fotskedja. Men hur dn ska se ut vet jag inte alls. Så har ni några idéer och bilder vill jag gärna få del av dom. Jag brukar ju göra något med hur jag mår och känner vid tillfället jag börjar teckna den, men jag behöver som sagt insperation så jag vet vart jag ska börja om jag säger så.

Anmäl
2007-11-25 22:58 #39 av: amsson

bör kanske till läggas att tatueringen läkte bra och jag fick inga plitor. den känns nog mest igen som salva vid såriga böstvårtor och röd stjärtRäcka ut tungan men som sagt, den fungerar bra, både för mig och en vän, och min tatuerare rekomenderade den

Anmäl
2007-11-25 23:00 #40 av: amsson

#38 vad har du för tatu nu då? kanske går att få nått som passar ihop om du vill?

Anmäl
2007-11-25 23:44 #41 av: Telefonkontakt

NEJNEJNEJ till helosan då de kan ge finnar och förstöra en tatuering. Bepanten ska det vara

 

Anmäl
2007-11-25 23:46 #42 av: Telefonkontakt

Glömde en sak. Man ska smörja när tatueirngen är torr, så det kan bli upp till 10 ggr om dagen. Lita mer på det om man vill ha en bra gadd

 

Anmäl
2007-11-25 23:53 #43 av: Zandra---83

#40 Jag har nu 2 st en på höger under arm, en som ej är så stor, typ en gren med en droppe längst ner. Sen har jag typ ett kors, med 4 "pilar/ taggar eller vad man vill kalla det, med en ros i mitten med själk som klänger förbi vare tagg. Den är i färg medans grenen är bara i svart. Lite svårt att förklara, det är från böejan kladd jag satt och ritat som senare blivit för finad så det kunde bli en tattuering av det.

Anmäl
2007-11-26 00:08 #44 av: Hera

Telefonkontakt
Ja, självklart får du finnar om du smöjer din tatuering 10 gånger om dagen med helosan. Man ska inte smörja så ofta.

Jag använder helosan och smörjer mig 3-4 ggr om dagen. Precis så som jag fått lära mig och det fungerar fin fint. Har däremot aldrig hört talas om bepanten. Så du bör inte råda folk till att inte använda helosan då det är det vanligaste.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-26 00:11 #45 av: Zandra---83

Jag fick rådet att smörja min senaste när den var torr så jag vet ej hur ofta eller sällan det blev. Utan just när den blev torr (eller ja när den började torka om man säger så).

Anmäl
2007-11-26 00:18 #46 av: Hera

Jag tycker man ska lyssna till sin tatuerares råd :) De brukar veta bäst.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-26 00:19 #47 av: Telefonkontakt

#44 råder folk hellre det då jag är väldigt insatt i bodymodd branchen. När jag sa 10 ggr per dag menar jag över ett helt dygn allså 5 ggr på 12 timmar. Så jag råder om vad som står i tidningarna och de som är vana vid tatueringar och större studios. Dra ner på attiyden tjejen. Om du vill tilltala mig, så skriv mitt nummer från det inlägget jag skrev, lite lättare att se vad man skrev och vad du syftade på.

Anmäl
2007-11-26 00:22 #48 av: Hera

#47; Attityd? ;) Skärpning nu va :)
Tidningar och större studios skriver du .. Konstigt, för det är just därifrån jag fått mina råd ;) Du får mer än gärna skriva vad du fått höra, men att skriva att helosan är dåligt tycker jag inte du ska göra då det faktiskt fungerar.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-26 00:25 #49 av: Hera

Förretsen, jag skriver antingen nr framför mina svar eller namn.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-26 00:26 #50 av: Telefonkontakt

#48 visst, det kan funka bra, men det är större risk med finnar i gadden än med bepanthen, då helosan är mycket fetare (har jag för mig) och täpper till porerna lättare.

Har gratisjobbat inom branshen (inte lärling, bara jobbat i butiken) under en sommar, så man fick lära sig en hel del och se vad som kan hända.

 

Anmäl
2007-11-26 00:26 #51 av: Zandra---83

#47 + 48 Snälla ni. Lyssna på var tatueraren säger när du/ ni gör en tatuering. Det är det bästa för en tidning vet ju inget om varken eran hud eller eran bild kanske (om ni ej tagit någon ur tidningen vill säga. Så jag tycker ni ska lyssna på den tatueraren ni är hos, den är i alla fall den dom vet bäst vad som gäller för just ens egen hud m.m m.m.

Anmäl
2007-11-26 00:29 #52 av: Hera

Det är just därför som helosan är bra, den är fet och man behöver inte smörja så himla ofta med den.

Jag har vänner som jobbar i branchen och enligt dem är det helosan som gäller. Och som sagt, det är vad många råder till.

Konstigt nog har jag aldrig hört talas om bepathen innan.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-26 00:30 #53 av: Telefonkontakt

#51 skulle aldrig låta min gadd vara torr då jag redan hade smörjt mina 3 ggr på en dag. Aldrig. När jag har tatuerat mig så blir det att tvätta och smörja på morgonen inna  skolan (sist jag gjorde en) sedan två till tre ggr i skolan, sedan på kvällen innan läggdags. Och då är man vaken mellan 6 - 23 som standard

 

Anmäl
2007-11-26 00:33 #54 av: Hera

#51 jag hänvisar till inlägg #46 ;)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2007-11-26 01:43 #55 av: Liss

Jag kan också tillägga att min information inte är något jag suttit och hittat på. Jag har läst på mycket om tatueringar och skötsel. Frågat olika tatto studios och läst överallt om det. Överlag föreslår nästintill alla att man ska använda Helosan. Helosan har som sagt helande effekt och hjälper tatton att läka.. Att den är fett är också en bra sak. Att man skulle få finnar? Känns rätt ointressant.. finnar bildas inte i ett "sår". Och man använder inte så pass mycket Helosan att de bildas så mycket talg.

Skriv gärna vad du tycker eller tänker (hänvisar till alla) Allas åsikter har en viktig del i ett forum. Men om ni inte är säkra på er sak, skriv det ist. Och att hänvisa till en salva som kanske inte passar inom mallarna tycker jag man kan ge som ett tips. Inte som en order.

Fråga er tatuerare innan ni använder något annat.

#36 Haha, neeh .. att den ska vara precis så som den är på kortet. Att de är svart sådär och STÅR me skrift "ecko":P

 

Anmäl
2007-11-26 09:56 #56 av: amsson

#43. har du bild? 

Anmäl
2007-11-26 12:54 #57 av: [jenkass]

#50 om man får finnar eller plitor i tatueringen så är det tatueraren som inte är så duktig. likaså om tatueringen är "utbucklad" på vissa ställen efter läketid, då har tatueraren irriterat huden för mycket

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.