Annons:
Etikettmode
Läst 2747 ggr
kermit
2007-10-24 04:01

Designer i fokus

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Så var det dags för nästa designer, och denna gången har jag valt en vän till mig, Jannica Hedlund

Så här skriver Jannica Hedlund, designern bakom märket Design By Issa:

"Musik, människor, möten, böcker, politik, orättvisor, möbler, färger inspirerar mig. Dåtiden, samtiden och framtiden, allt vi ser och väljer att ta in i vårt medvetna påverkar oss och inspirerar oss. Mode föds ur strömningar i tiden, aldrig i försök att skapa veck eller volanger, eller kläder som är lätta att kopiera. Kärleken till modet, eller avskyn för det samma, är anledningen till märket "Issa".

Det hela började som ett hobbyprojekt, "för att göra sitt liv så mycket bättre", som hon uttrycker det. Jannica har ingen designutbildning, och vill inte ha det heller.

"Det är min styrka, att agera istället för att studera", säger hon och uppmanar samtidigt alla att göra det man tror på. "Bara du väljer hur du väljer att nå ditt mål och om du klarar det eller inte!"

"Jag förkastar absolut inte en designutbildning - jag är bara övertygad om att de främsta egenskaperna för att skapa och driva företag eller projekt är idéer, självförtroende och vilja"

December 2005 visades den första Issa kollektionen och sedan dess har det hunnit bli ytterligare tre. Hon syr alla kläderna själv i sin studio i Malmö och på det viset kan hon erbjuda högsta kvalité och personlig service till sina kunder.

Med fyra  klädkollektioner i bagaget och bl.a  uppdraget att göra scenkläder till bandet Kilroy, modevisningar och tv och tidningsintervjuer så råder det inte brist på sysselsättning.

Med tanke på att Jannica även studerar heltid på högskola parallelt med modeskapandet, så kan man inget annat än beundra hennes energi och tempo.

 Rätten till demokrati, yttrande- och tryckfriheten, lika väl som rätten till utbildning är vida begränsad i stora delar av världen.

Barnarbete, minimumlöner, långa arbetsdagar och frukstansvärda arbetsmiljöer förekommer ofta i olika typer av industrier i U-länder, så även i textilindustrin. Brist på fackförbund är ett av de mest akuta problemen. Det betyder att arbetarna själva inte har någon makt över sin arbetssituation och orättvisan kan fortsätta i industrinvärlden.

Design By Issa är medlem i organisationen Fair Trade Center, och använder inte textilier från fabriker där arbetarna inte tillåts vara medlemmar i facket eller där barnarbete förekommer
 

" Visste du om att du kan göra världen till en bättre plats genom att le mot folk? "

Plagg ur senaste kollektionen

Och så designer själv…

Jannica Hedlund

Ett tack till Jannica, för tillåtelsen att använda bilder och text

Relaterade länkar

Av: kermit

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('kermit'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('kermit', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-10-24
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Nadja_Filur
2007-10-24 20:46
#3

Bra artikel!

ciss
2007-10-24 22:12
#4

Superbra :)

/ Cissi, medarbetare på Kanin
    www.frihetenskaniner.se

Upp till toppen
Annons: