Mode

Designer i Fokus

2007-10-19 17:08 #0 av: kermit

En artikel serie där vi presenterar kända och mindre kända designers. Den första designern upp på catwalken är multi kreatören Camilla Thulin.

 

Camilla Thulin, är en av Sveriges mest berömda modeskapare. Hon är känd bland annat för att ha gjort alla Army of Lovers kläder, och för att ha gett Lars Leijonborg hans nya "folkliga" image inför valet 2002.

Camilla jobbar även som kostymör för bland andra Göteborgsoperan och Stockholms stadsteater, samt har skapat kläder till Lill-Babs jubiléumsshow, Björn Skifs show och Christer Sjögrens show.

2005 gav hon ut boken "Stil" och under hösten 2007 kommer hennes nya bok "Karlar med stil" där även hennes man Johan Rabaeus medverkar som model. Camilla designar sedan flera år tillbaka sin egen linje damunderkläder åt Miss Mary of Sweden.

Camilla om den svenske mannen

"Han är hel och ren. Han har gärna en svart t-shirt under en svart skjorta och kavaj över, jeans och oputsade skor. Han har gått till frisören och klippt sig, men det är ingen esprit som i syd-och centraleuropa. "

"Ordet fåfäng är ett negativt ord i Sverige."

Vad är stil?

Stil, enligt Camill Thulin är att man håller sig till samma slags stil, oavsett om man är svartrockare eller businessman. Snygga, putsade skor har också med stil att göra. Stil måste inte vara trendigt eller ändra sig efter varje säsong. Tvärtom är stil något man håller sig till och utvecklar genom åren.

Boken Karlar med stil är en bok om män i åldern 30-62 år som berättar om deras stilkarriär; hur de började bli intresserade, hur de använder sig av kläder i deras yrkesliv oh privat.  Karlar med stil  är en inspirationsbok för män som vill snygga till sig! Kanske ett julklapps tips?

 Camilla tipsar om att små specialbutiker väldigt ofta har både duktig och professionell personla och ägare som kan scanna in sin kund och ge bra service. Och har man inte råd till det, så finns det massot av second hand butiker att botanisera i.

Camilla om medelåldern

"Våga vara medelålders!"

"Jag och många med mig vill inte vara 22 år varken till utseende eller intellekt, eftersom vi redan varit det. Jag vill leva nu och i morgon, inte i går. Kan inte ungdomar få ha sin ungdom i fred?

Måste alla kvinnor klippa av sig håret till en kort "busig" frisyr efter 40? Ska män med de grå tinningarnas charm verkligen börja färga håret? Varför hänger alla byxor på höften, något de flesta vuxna har problem med?
Varför är det så förskräckligt med lite gäddhäng, breda höfter och annat som är naturligt för en vuxen kvinna?

Männen har inte översköljts av denna hysteri ännu, men den är på väg, var så säker. Det finns många kronor och ören att tjäna på människans osäkerhet. "

" Snygg är inte detsamma som ung - titta på Sophia Loren"

Camilla om H&M´s designers satsningar

"Kläderna ser ju ut som vilka H&M-kläder som helst. Stella McCartney är ju ingen Sonia Rykiel, Galliano eller Claude Montana direkt. Hon är ingen stor kreatör utan en konfektionsdesigner."

"Just för att kläderna är mer lättillgängliga kan de dock fungera bättre hos den bredare massan, än vad Lagerfeld-kollektionen gjorde", tror Camilla Thulin.

 Om Camilla Thulin själv fick tipsa H&M om vilken designer de bör välja nästa gång säger hon spontant tre namn; Tunisiern Azzedine Alaïa, Giorgio Armani och Sonia Rykiel.

 

Personligen gillar jag Camilla! Hon är en färgstark , vacker kvinna vars kreativa ådra är att avundas. Om jag så bara är en smula i närheten av hennes sprudlande skapande när jag är 46 år , så är jag glad!

 


 
 

 

Av: kermit

 

Datum för publicering

  • 2007-10-19
Anmäl
2007-10-19 17:10 #1 av: KamillaB

Oj. Jätte bra!!! Vilken toppen idé =)

Anmäl
2007-10-19 17:50 #2 av: huldisen

Bra artikel ^^

Anmäl
2007-10-19 20:29 #3 av: __iE

Superbra artikel :)

Anmäl
2007-10-19 22:48 #4 av: Charmique

Usch vad träffad jag känner mig. Jag är ju en av dom 40-åringarna som har en kortklippt "busig frisyr" (jag tränar mycket och det är lättskött) - och jag vägrar se medelålders ut. Jag skulle se totalt utklädd ut i den rosa blus och kjol som Camilla har på sig på bilden tex (även om det kanske är kläder som är passande för "min ålder").

Jag har en kropp som tillåter att jag har byxor som hänger på höften, så varför inte? Nu när modet tillåter höga midjor så har jag det, varför inte? Måste man se ut som en tant bara för att man passerat en viss ålder, nej helt och hållet håller jag inte med Camilla (men jag beundrar mycket av det hon gör och gjort). Man ska ha på sig det man känner sig bekväm i oavsett ålder. (Sen skulle jag aldrig komma på tanken att gå med bar mage tex för DET tycker jag inte är passande för min ålder - men det är min högst personliga värdering).

Undrar om man kan ge boken "Karlar med Stil" till pojkvännen i julklapp, eller om det skulle missuppfattas...

 Bra artikel :)

Anmäl
2007-10-20 03:30 #5 av: kermit

#4 jag tycker det viktigaste är att man har en stil som man trivs i. Känner man sig vacker, så utrålar man skönhet oavsett om det är mörkrosa silkesblusar/hårknut eller höftjeans / rufsfrisyr man väljer.

Du kan ju minska risken för missuppfattningar om du lägger till ett sött, fyndigt rim till klappen ;)

 

 

Anmäl
2007-10-20 17:05 #6 av: elinn

Bra artikel Kermit *love it*

Anmäl
2007-10-20 17:10 #7 av: Madde

En riktigt intressant aritkel. =) Mycket bra jobbat kermit. =)

Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.