Ifokus

Designer i fokus - Stella McCartney

2007-11-22 02:58 #0 av: kermit

Den mångsysslande designern Stella McCartneys hjärta brinner för kläder, parfymer, underkläder, träningskläder och inte minst ekologisk hudvård.

 

Stella McCartney är född och uppvuxen i London med sina superkändisar till föräldrar,  pappa exBeatlen Paul McCartney och fotograf/musikermamma Linda McCartney, som dog av bröstcancer 1998. Mamma Linda McCartney var en viktig frontperson för vegetarismens framgång i England. Paul och Linda hade det gemsensamma intresset  att arbeta för djur och natur och det har hjälpt till att inspirerat  Stella i sin kreativitet.

 

 En äkta begåvning eller societetsglidare med silversked i mun?

Stella McCartney har examen från den prestigefyllda St Martins College of Art & Design på University of the Arts London, där även John Galliano (Givenchy, Christian Dior) och Alexander McQueen(Givenchy, Gucci) studerat. Vid hennes examenskollektion hade hon anlitat supermodeller som Kate Moss och Naomi Campbell.

1997 blev Stella McCartney chefsdesigner vid det ansedda parisiska modehuset Chloé; en av hennes företrädare var Karl Lagerfeld. Hennes kollektioner rönte stor uppmärksamhet och blev enorma kassasucceer, men hon lämnade företaget 2001 för ett eponymiskt deltagande i Gucci Group; 2003 lanserade hon en parfym med sitt namn.

Eftersom Stella McCartney har så berömda och inflytelserika föräldrar har det spekulerats om huruvida hennes enorma framgångar beror på egen förmåga eller hennes härkomst. Förutom arbetet med det egna varumärket har McCartney även samarbetat med Adidas och H&M.

Hon har även arbetat med scenkläder, bland annat åt Madonna och Annie Lennox samt kostymer till filmen Sky Captain and the World of Tomorrow.

Hon är vegetarian och använder varken läder- eller pälsmaterial i sina kollektioner.

 

Designar för valar & delfiner

Hon har även designat en ny jeanskollektion till förmån för valar och delfiner. Hon har gått ihop med jeansmärket Notify för att skapa en exklusiv kollektion för vår- och sommarsäsongen 2008. Kollektionen består en tajt sömlös modell för tjejerna och en byxa med hög midja för killarna.

Syftet med kollektionen är att samla in pengar till Marine Connection, en brittisk organisation som arbetar för att skydda valar och delfiner samt världens hav.

 

 

 

Lanserar underklädeskollektion

Nyheten kom strax efter lanseringen av hennes organiska hudvårdsserie Care. "Underkläder har länge varit en av mina stora passioner", berättade McCartney till trendbyrån WGSN. "De har länge varit en viktig inspirationskälla för mig, så det här är bara ett naturligt steg för mig."

Kollektionen beskrivs av företaget som sexig, självsäker och modern, och kommer att bestå av organsikt bomull och silkeschiffong i Stellas McCartneys signaturfärger vintage-rosa, blått, cremevitt och pärlgrått.Kollektionen beräknas finnas i butiken under våren och sommaren 2008.

 

Hudvårdserien Care

Vad är speciellt och extra bra med hudvårdserien CARE by Stella McCartney då?

 CARE är officiellt Ecocertificerad, vilket betyder att alla ingredienser i produktena är 100% organiska och ekologiskt framställda. De innehåller inga petrokemiskt framställda ingredienser, inga kemiska konserveringsmedel och inga silikoner. Doften i produkterna kommer också enbart från organiska rena oljor. Det här är mycket bra-organiska och ekologiska hudvårdsprodukter är framtiden!

 

 

Kul skvaller

Heather Mills och Paul McCartneys  skilsmässa har urartat till ett riktigt familjegräl. .

Stella planerar en kreativ hämnd på sin styvmor, Heather Mills, som förlorade sitt ena ben efter en bilolycka.

Nästa säsong släpps Stellas första smyckeskollektion, och ett av hängsmyckena är - ett ben.

"Himla ståhej"

Halsbandet visades för modeindustrins innersta krets i Paris förra månaden.

- En del tyckte att det var lite käckt medan andra i hemlighet tyckte att det var befängt. Det är så påtagligt en pik. Det kommer att bli ett himla ståhej när det släpps, säger en källa, enligt Mirror.

Stellas hämnd kommer efter att Heather i en tv-intervju anklagat henne för att försöka förstöra äktenskapet med Paul.

- Hon har gjort några elaka, elaka saker. Hon klippte ut mitt ansikte från ett foto, sa hon.

 

 

Heather är inte så populär
bland McCartneys längre.

 

 

 

källor: : Wikipedia, Fashion United, Aftonbladet, bloggmrsh.se

Relaterade länkar

 

Datum för publicering

  • 2007-11-22
Anmäl
2007-11-22 16:42 #1 av: KamillaB
Super!
Anmäl
2007-11-22 18:27 #2 av: Liss

bra gjort kermit:)

Anmäl
2007-11-22 22:17 #3 av: kermit

Skrattande Tack!

Anmäl
2007-11-22 22:32 #4 av: huldisen

Kul att läsa :) Bra artikel ^^

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.