Mode

Mode i "blåställsvärlden"

2007-10-14 22:45 #0 av: KamillaB

Modet finns överallt, till och med här, det skrivs dock inte så mycket om det.

Arbetsklädernas huvudsyfte är som bekant inte att vara snygga utan att vara funktionella, de ska skydda och vara lätta att röra sig i. Men någon form utav mode måste det väl finnas även i blåställsvärlden?  

Jag tog på mig uppgiften att undersöka detta.
I tidningen "Byggnadsarbetaren" kunde man i februari läsa att kamouflagemönstrade byxor och svarta hantverkarbyxor var byggarbetarnas favoriter.
Pikétröjor i olika färger är en klar favorit på de flesta arbetsplatser inom denna kategori på andra plats kom den kortärmade skjortan.
Snickarbyxorna är ett favoritplagg både i funktionellt syfte och i stilsyfte, helst ska dessa vara i jeans eller bruna.  Flanellskjortan verkar inte vara någon höjdare på stilsidan, den tas bara på för att den är varm och skön.  

 

 

Av: KamillaB

Datum för publicering

  • 2007-10-14
Anmäl
2007-10-14 22:49 #1 av: elinn

Ha, vad coolt. ja, det finns verkligen mode överallt.

Snickarbyxor älskar jag.. Köpte ett par av märket Crocker för åtta år sedan när jag gick på högstadiet. Dom hänger fortfarande med även om dom blivit lite för stora (var lite större när jag köpte dom)

Anmäl
2007-10-14 22:50 #2 av: KamillaB

Jo det är skönt med sånna kläder ibland.. och det är alltid bra att ha lite "slit och släng" kläder.

Anmäl
2007-10-14 22:59 #3 av: SeaHawk

Hmm, jag kan ju bara hålla med om att mina svarta snickarbyxor är dom snyggaste.

 

Anmäl
2011-12-05 22:17 #4 av: Butros

"Snickarbyxorna är ett favoritplagg både i funktionellt syfte och i stilsyfte, helst ska dessa vara i jeans eller bruna."

Det låter amerikanskt. I USA har snickarbyxor vanligen varit av denim eller "brown duck". I Sverige har de oftast varit mörkblå, men har också funnits i andra färger.

Åtminstone tidigare användes ordet "snickarbyxor" i princip endast om hängselbyxor för fritid, medan "blåställ" eller "hängselbyxor" användes om arbetsbyxor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.