Annons:
Etikettmode
Läst 3852 ggr
KamillaB
2007-10-14 22:45

Mode i "blåställsvärlden"

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Modet finns överallt, till och med här, det skrivs dock inte så mycket om det.

Arbetsklädernas huvudsyfte är som bekant inte att vara snygga utan att vara funktionella, de ska skydda och vara lätta att röra sig i. Men någon form utav mode måste det väl finnas även i blåställsvärlden?  

Jag tog på mig uppgiften att undersöka detta.
I tidningen "Byggnadsarbetaren" kunde man i februari läsa att kamouflagemönstrade byxor och svarta hantverkarbyxor var byggarbetarnas favoriter.
Pikétröjor i olika färger är en klar favorit på de flesta arbetsplatser inom denna kategori på andra plats kom den kortärmade skjortan.
Snickarbyxorna är ett favoritplagg både i funktionellt syfte och i stilsyfte, helst ska dessa vara i jeans eller bruna.  Flanellskjortan verkar inte vara någon höjdare på stilsidan, den tas bara på för att den är varm och skön.  

Av: KamillaB

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('KamillaB'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('KamillaB', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-10-14
Annons:
elinn
2007-10-14 22:49
#1

Ha, vad coolt. ja, det finns verkligen mode överallt.

Snickarbyxor älskar jag.. Köpte ett par av märket Crocker för åtta år sedan när jag gick på högstadiet. Dom hänger fortfarande med även om dom blivit lite för stora (var lite större när jag köpte dom)

KamillaB
2007-10-14 22:50
#2

Jo det är skönt med sånna kläder ibland.. och det är alltid bra att ha lite "slit och släng" kläder.

SeaHawk
2007-10-14 22:59
#3

Hmm, jag kan ju bara hålla med om att mina svarta snickarbyxor är dom snyggaste.

Butros
2011-12-05 22:17
#4

"Snickarbyxorna är ett favoritplagg både i funktionellt syfte och i stilsyfte, helst ska dessa vara i jeans eller bruna."

Det låter amerikanskt. I USA har snickarbyxor vanligen varit av denim eller "brown duck". I Sverige har de oftast varit mörkblå, men har också funnits i andra färger.

Åtminstone tidigare användes ordet "snickarbyxor" i princip endast om hängselbyxor för fritid, medan "blåställ" eller "hängselbyxor" användes om arbetsbyxor.

Upp till toppen
Annons: